Google en SURF – en dan?

Afgelopen week is er een 3-jarige overeenkomst tussen Google en SURF getekend. Studenten kunnen met hun schoolaccount inloggen….Ja en dan? Ik heb nog niet kunnen ontdekken wat daar het grote voordeel van is (behalve dat Surf kan doorverwijzen naar Google Docs nu Teamsites er mee gaat stoppen). De meeste studenten hebben namelijk allang een gmail account (of hotmail) en gebruiken dat account ook allang voor schoolzaken. Officieel communiceer ik via hun school-email, maar die wordt meestal doorgestuurd naar hun hotmail of gmail account (dat lezen ze elke dag wordt mij verzekerd). De replies komen gewoon via gmail o.i.d.

Ik ben benieuwd wat dat gaat opleveren. Tot nog toe werkte ik veel met de Teamsites van Surfgroepen. Een Teamsite is snel ingericht en erg gemakkelijk te benaderen met netlocaties, hoe doe je dat met Google Docs? En is dit wat Google brengt? Nee, ik ben nog niet overtuigd van de ‘voordelen’ van deze samenwerking…

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)
This entry was posted in onderwijs. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *