Interactieve presentatie met een poll

Vandaag heb ik een korte presentatie over ISA-88 gegeven voor studenten die bezig zijn met de minor Technische Automatisering, een verplichte minor voor de major industriële automatisering (voor meer info over de minor: klik door kijk onderaan de pagina).

De studenten hadden zich moeten voorbereiden via de ISA-88 webles. Ik heb in de presentatie (die je hier op slideshare kunt vinden) gebruik gemaakt van een interactieve poll van polleverywhere.com:

Er waren wat technische probleempjes (ik had helaas geen tijd gehad om het tevoren te testen met onze smartboard PC’s en ik kreeg het smartboard niet zo ver dat ik via mijn laptop kon presenteren :-S ), maar door wat heen en weer te schakelen tussen laptop en ‘smartboard PC’ heb ik me toch goed door ‘de les heen kunnen slaan’ 😉 .

Ik merkte dat de studenten het wel interessant vonden en redelijk betrokken waren bij een toch vrij theoretisch onderwerp als ISA-88. Ik kwam er wel snel achter dat studenten hun voorbereiding erg matig gedaan hadden (zie poll results). Volgende keer ga ik dus vragen of ze de poll tevoren willen invullen, dat scheelt veel tijd tijdens de les en ik heb meer kans dat ze zich hebben voorbereidt 🙂 . Hebben ze meer tijd om de goede antwoorden op te zoeken…en ik zie meteen hoeveel studenten zich hebben voorbereidt. 😀Mijn ervaringen met polleverywhere. Er zijn 4 manieren om antwoorden te geven:

  1. SMS – heb ik niet getest, SMS service loopt via UK
  2. tweets via @poll – getest, maar werkte bij mij niet, dus niet toepgepast
  3. smartphones via poll4.com – werkt perfect 🙂
  4. web widget – ?, ik heb ‘gewoon’ via een URL gewerkt (‘shorten’ via http://j.mp ), werkte prima, zeker in combinatie met de mogelijkheid om via de grouping optie een serie vragen achter elkaar te zetten

Een mooie optie is verder om een powerpoint presentatie te genereren met alle aangevinkt polls.

BTW: wel grappig dat in slideshare de polls ook live te zien zijn 🙂

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)
This entry was posted in onderwijs and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *