Geen mail maar een blog over backchannels

Ik volg, als beginnend docent bij Avans Hogeschool, momenteel een cursus PDV (Pedagogisch Didactisch Vaardigheden). Ieder van de PDV groep is gevraagd om een presentatie te geven over je eigen lesvoorbereiding. En tijdens de laatste bijeenkomst, waar ik mijn presentatie heb gegeven, had ik beloofd dat ik nog een mailtje zou sturen naar aanleiding van die presentatie, die oa ging over back-channels. Dat mailtje was ik (tot nog toe) vergeten te sturen en bedacht tijdens het schrijven van dat mailtje ineens…dit is een mooi onderwerp voor een blogpost :-).

Mijn lesvoorbereiding betrof een hoorcollege inleiding in de industriële automatisering. Ik had behoefte om de interactiviteit bij dat hoorcollege te vergroten. De algemene term voor tools die je daarvoor kunt gebruiken heet back-channel. Onlangs heeft Eky Foole van het Leer- en Innovatie Centrum (LIC) van Avans daar een blog over geschreven.

Zelf ben ik via het blog van Wilfred Rubens op het spoor gekomen van wat mogelijkheden.

Op beide blogs vind je dus mogelijkheden, en ik heb er nog een paar meer gevonden:

Met deze laatste ga ik een volgende keer wat mee experimenteren.

P.s. het filmpje ter inspiratie staat hier: ‘A vision of student today’

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)
This entry was posted in onderwijs and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *