An evening with Benjamin Herman

Mijn eerste weblog.

Gisteren (maandag 28 december) ben ik naar ‘An evening with Benjamin Herman’ geweest’, een live radioconcert en interview met Benjamin Herman. Op radio 1, verzorgd door de Kunststof redactie:

Op maandag 21 december is de laatste Kunststof-uitzending van 2009. Daarna begint op Radio 1 de Decennium Tiendaagse, waarin wordt teruggeblikt op de eerste tien jaar van de nieuwe eeuw. Dat betekent dat de gebruikelijke programmering op Radio 1 tot en met 31 december wijkt. Belangrijk voor podcast gebruikers: van 22 december t/m 31 december kan Kunststof op deze site niet worden gedownload.

De redactie van Kunststof verzorgt in de Decennium Tiendaagse twee uitzendingen van elk drie uur.
Op donderdag 24 december is dat De Smaak van het Decennium waarin Petra Possel met een keur van gasten, onder wie Johannes van Dam, onderzoekt wat er in tien jaar is veranderd in culinair Nederland (19-22 uur, Radio 1).

Op maandag 28 december volgt De Jazz van hetDecennium, an evening with Benjamin Herman. Jellie Brouwer ontvangt jazzmusicus Benjamin Herman die het imago van de Nederlandse jazz voorgoed gekanteld heeft. Met live optredens van New Cool Collective, het Benjamin Herman Kwartet, gastoptredens van een paar van de beste jonge jazzmusici en special guest C-Mon&Kypski (19.30-22 uur, Radio 1).

Een paar van de beste jonge gastmusici waren dus: Typhoon, Janne Schra van Room Eleven en Tineke Postma. Tja, wat is jong ;-). Mijn belangstelling ging vooral uit naar New Cool Collective en natuurlijk in het bijzonder de gitarist Anton Goudsmit. Zij mochten de zaal opwarmen, daarna was er een interview met Benjamin en volgde een optreden van zijn ‘quartet’. En daarin speelt de gitarist Jesse van Ruller, die weer een heel andere speelstijl heeft als Anton Goudsmit.
Een bezig baasje trouwens die Benjamin Herman, ik keek even op zijn myspace pagina naar zijn agenda…pfff.

New Cool Collective begon met Perry.

Erg genoten.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)
This entry was posted in muziek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *