Congratulations! You have one of the top 5% most viewed LinkedIn profiles for 2012.

Ik kreeg vandaag een mail van LinkedIn….natuurlijk even doorgelikt en ik stond op het punt om dit heugelijke feit wereldkundig te maken via Facebook. Dat zou er dan zo uit zien:

Dat ging me even te ver.

Even rekenen en googlen:
Aantal felicitaties wereldwijd: 5% x 200.0000.000 = 10.000.000
Ik vroeg me af, hoeveel Nederlanders er een LinkedIn profiel hebben. Volgens http://www.recruitingroundtable.nl/2013/01/10/linkedin-nederlandse-feiten-cijfers-2013/ zijn er dat meer dan 3 miljoen. In 2011 waren er dat al 2,6 miljoen bij 101 miljoen gebruikers (http://amover.files.wordpress.com/2011/01/linkedin-demographics-2011-infographic.jpg), die groei zit dus duidelijk niet in Nederland, maar dat terzijde.

Dat betekent dat die ‘persoonlijke’ felicitaties van de senior vice president van  LinkedIn Deep Nishar naar meer dan 3/200 * 10.000.000 =  150.000 Nederlanders is gestuurd. Dat zijn dus ruim meer dan 3 keer zoveel mensen dan er vandaag jarig zijn (het aantal jarige Nederlanders is vandaag 16.798.416/ 365 =  46.023 http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/cijfers/extra/bevolkingsteller.htm).

Natuurlijk ben ik nog steeds blij met mijn felicitatie, ik had ook in de lower 5% kunnen zitten. It’s always nice to be on top!

Ik zal voor de aardigheid eens kijken of ik kan ‘connecten’ met Deep Nishar…na zo’n persoonlijk mailtje moet dat toch lukken ;-). Verder blijf ik bij mijn LinkedIn principes: alleen ‘connecten’ met mensen die ik op z’n minst de hand heb geschud en/of ik ken via Social media of mail contact. Het gaat niet om de hoeveelheid contacten, maar om de kwaliteit van die contacten.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)
This entry was posted in Social media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *